Akademik Kadro

Dr. Öğretim Üyesi Alpaslan Durmuş

 

E-Posta: alpaslan.durmus@ostimteknik.edu.tr

2000 yılında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2003 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Elektronik Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojileri bölümünde doktorasını tamamladı. İnsansız hava araçları alanında proje ve çalışmaları bulunmaktadır. İnsansız Hava Aracı Sistemlerinde kullanılan BLDC ve pervane sistemleri için uygun maliyetli hedef uçak geliştirme ve grafik arayüzlü itki ölçüm sistemi geliştirme projeleri devam etmektedir. Farklı devlet ve vakıf üniversitelerinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri (BÖTE) ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Uzun yıllar Yazılım ve Grafik alanlarında dersler vermiştir. Farklı kurumlarda Daire Başkanı, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Ulusal Ajans'ta (Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programları Merkez Başkanlığı) Bağımsız Dış Uzman olarak çalıştı. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan makaleleri, ulusal ve uluslar arası sempozyumda sunulan bildirileri ve ulusal kitap bölümleri bulunmaktadır. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi alanında çok sayıda tezin danışmanlığını ve eş danışmalığını yürütmüştür. Web destekli öğrenme, Uzaktan eğitim, Öğretimsel mesaj tasarımı, Sanal bilim ve teknoloji müzeleri, Çoklu ortam tasarımı ve üretimi, Eğitsel grafik, animasyon ve simülasyon tasarımı, İnsan Bilgisayar Etkileşimi (HCI) ve Mobil öğrenme çalışma alanlarında çalışmaları bulunmaktadır. 2020 yılından itibaren OSTİM Teknik Üniversitesi'nde insansız hava araçları teknolojisi bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Endüstriyel projelerde tahkim ve danışmanlık görevlerini yürütmektedir. Çalışma alanları • C++ ve Python kullanarak gömülü yazılım geliştirme. • İHA Mekanik geliştirme ve imalatı. • İHA aviyonik sistem kurulumu ve ayarı. • PX4 ve Ardupilot yazılımına dayalı uçuş kontrol yazılımı geliştirmek • Rassperry Pİ ve Ardunio kartları ile gömülü sistemler geliştirmek. • Uçuş Kontrol Kartı yapılandırması ve ayarı.


Öğr. Gör. Cebrail Ölmez

E-Posta: cebrail.olmez@ostimteknik.edu.tr

Cebrail Ölmez, Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde 2016 yılında tamamladı. Lisan eğitimi boyunca, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları kapsamında Ar-Ge ve üretim projesinde yer aldı. 2017 yılında Kara Kuvvetlerinde Yedek Subay olarak askerlik hizmetini tamamladı. Yüksek lisans derecesini 2020 yılında İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalında aldı. Yüksek Lisans eğitimi boyunca Talaşlı İmalat, Kompozit malzemeler, Biyomalzeme ve ortopedik implant konuları üzerine çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar kapsamında ulusal ve uluslararası kongrelerde bildiri sunumları gerçekleştirdi. Nisan 2021 tarihinden itibaren OSTİM Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Öğr. Gör. Hüdaver Atasoy

E-Posta: hudaver.atasoy@ostimteknik.edu.tr

Öğr. Gör. Hüdaver ATASOY, Kara Harp Okulu Elektrik-Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Ankara Üniversitesinde öğretmenlik formasyonu alarak Kara Harp Okul Elektrik-Elektronik Anabilim Dalında, 1986-2002 yılları arasında Öğretim Elemanı ve 2002-2004 yılları arasında Elektrik-Elektronik Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. Azerbaycan Kara Harp Okulunun kuruluşunda Plan Program Şube Müdürü olarak bir yıl süre ile görev almıştır. Kara Havacılık Okulunda UH-1H Helikopter Simülatörünün kuruluşunda ve 5 yıl idamesinde çalışmıştır. İki yıl süre ile Millî Savunma Bakanlığı ARGE ve Teknoloji Dairesinde, Uluslararası ARGE Programlar Şube Müdürü ve NATO RTO (ARGE Organizasyonu) Milli Koordinatörü olarak çalışmıştır. 32 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerde çeşitli kademelerde çalışarak Yüksek Mühendis Kıdemli Albay olarak kendi isteğiyle emekli olmuştur. 2007-2015 yılları arasında ise GATE Elektronik A.Ş’ de Simülasyon Grup Yöneticisi, İş Geliştirme Müdürü, ARGE Direktörü görevlerinde bulunmuş ve değişik firmalara danışmanlık yapmıştır. Biri Yabancı ortaklı olmak üzere toplam 4 adet Askeri ve Sivil Sektör Proje Yöneticiliği yapmış, 20 civarında TÜBİTAK 1007, 1507, TTGV, SANTEZ, KOSGEB gibi ARGE projeleri deneyimlerine sahiptir. 2016-2022 yılları arasında Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulunda tam zamanlı olarak Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Program sorumlusu görevini yapmıştır. Başkent Üniversitesi Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulunun kuruluşunda bulunmuş ve çeşitli programlara öğrenci alımını gerçekleştirmiştir. Çeşitli bilimsel toplantılarda bildiri sunmuş, ders kitabı bölümleri hazırlamış ve çeşitli projelerde Proje Değerlendirme Hakemliği yapmıştır. Haziran 2022 tarihinden itibaren İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.


Öğr. Gör. Fatih Baykal

E-Posta: fatih.baykal@ostimteknik.edu.tr

2018 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi süresince, PV enerji sistemleri tasarım, kurulum ve bakım alanlarında çalışmıştır. 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinde yedek subay olarak askerlik görevini tamamlamış ve 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Havacılık Enstitüsü Savunma Teknolojileri Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2022 yılında mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimi boyunca yenilenebilir enerji teknolojileri ve İHA sistemlerinin birlikte kullanıldığı yeni nesil İHA konseptleri üzerine tasarım ve üretim faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Ekim 2022 tarihinden itibaren İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programında görev almaktadır.